RAPORT DE ACTIVITATE PE ANUL 2012

Acest raport de activitate este catre cetatenii comunei Branesti, Dambovita!

Consilier Trandafir Catalin

    In urma alegerilor locale care au avut loc in data de 10 Iunie 2012 si ulterior a constituirii Consiliului Local Branesti, Dambovita, am devenit consilier in cadrul acestui consiliu. Fiind pentru prima data in aceasta functie, primele luni de mandat au fost de intelegere a functionarii consiliului si de cunoastere a problemelor cu care ne confruntam in comuna. Pentru aceasta, activitatea mea in aceasta perioada se poate spune ca a fost modesta, urmand ca de acum inainte sa ma implic mai mult si sa incerc sa rezolv problemele cetatenilor.

   Deoarece locuiesc in satul Priboiu, pe langa actiunile din cadrul sedintelor de consiliu la care am incercat sa apar interesul tuturor cetatenilor comunei, am intreprins actiuni pe teritoriul si in interesul acestiu sat. Am inteles sa procedez asa fiindca sunt singurul consilier al USL-ului din acest sat iar in satul Branesti sunt 5 consilieri USL. Oricum prin actiunile cu caracter general ma voi ocupa si de cetatenii din satul Branesti, iar cand voi ajunge sa cunosc si problemele acestora, ori cand voi fi solicitat de ceilalti consilieri, ma voi implica in rezolvarea orcarei probleme de pe teritoriul comunei Branesti.

   In cadrul discutiilor in vederea aprobarii hoatararilor de consiliu am luat pozitie, am facut propuneri si de cateva ori am votat impotriva a ceea ce eu consideram in defavoarea cetatenilor astfel :

   - La proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului prin care se propunea cheltuirea sumei de 30000 lei astfel : 13000 lei pentru repararea tuturor drumurilor din comuna si 17000 lei organizarea zilelor comunei (la care urma sa fie adusi artisti din alte localitati), am avut urmatoarele propuneri : 1. Sa nu se organizeze zilele comunei deoarece putinii bani pe care-i avem ar trebui folositi pentru lucruri urgente si mai importante, care sa fie in folosul direct al tuturor cetatenilor ; 2. Daca totusi se considera important si se organizeaza respectiva manifestare, sa fie folositi artisti din comuna noastra astfel incat banii sa ramana pe plan local si sa incurajam fenomenul artistic din Branesti; 3. Sa se faca proiecte de hotarare separate pentru drumuri si zilele comunei, astfel incat eu sa pot vota PENTRU repararea drumurilor si IMPOTRIVA doar pentru zilele comunei. Nici una dintre propunerile mele nu au fost insusite de catre Consiliul Local astfel incat majoritatea consilierilor au trecut proiectul de hotarare in forma initiata de catre primar, iar eu am votat IMPOTRIVA.

   - Am propus constituirea unei comisii de lucru din care sa faca parte specialisti din comuna si consilieri locali, pentru identificarea si elaborarea de proiecte pentru lucrarile mai mici si mai usoare necesare pe teritoriul comunei, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa platim executanti de proiecte pentru absolut orice lucrare. Propunere ramasa fara finalizare,

   - Deoarece exista cereri pentru concesionarea unor izlazuri am solicitat sa se prezinte consiliului o situatie a tuturor izlazurilor din comuna pentru a lua decizii in cunostinta de cauza. Propunere ramasa fara finalizare,

   - Am atras atentia consiliului si primarului ca iluminatul public nu functioneaza in satul Priboiu pe perioade lungi, de la cateva zile la cateva saptamani, iar cetatenii cred ca se ¨intampla¨ intentionat.

   - Am atrás atentia consiliului si primarului ca pagina de internet a primariei nu este actualizata de foarte mult timp, acest lucru l-am facut in fiecare sedinta din Septembrie pana in Decembrie cand in sfarsit s-a inceput actualizarea datelor. Mentionez ca prin lege este obligatorie anuntarea cetatenilor despre proiectele de hotarare aflate in lucru, la majoritatea exista obligativitatea aducerii la cunostinta cetatenilor cu 30 zile inainte de a fi supuse aprobarii, iar acest lucru nu s-a pera facut cel putin de cand eu sunt consilier si am urmarit aceste activitati.

   - Datorita faptului ca pagina oficiala a primariei nu este actualizata si contine putine date de interes public am creat o pagina de internet: www.branesti.net , pagina prin care sa pot face promovarea comunei Branesti, a activitatilor noastre, a oamenilor de aici, a firmelor din comuna, a partidelor din comuna, a institutiilor, etc. Pe aceasta pagina se vor gasi printre alte informatii si date concrete despre activitatea consiliului local, precum si orice hotarare sau actiune care trebuie cunoscuta de catre toti cetatenii, de asemenea se gasesc procesele verbale ale sedintelor de consiliu unde sunt rezumate discutiile consilierilor si (foarte important), modul in care acestia au votat.

   - Am organizat intruniri cu cetatenii atat in satul Branesti cat si in satul Priboiu. Din pacate, peste intrunirea din satul Branesti s-a suprapus o actiune electorala a candidatilor la alegerile parlamentare, insa cea din satul Priboiu a decurs binisor (s-au prezentat putine personae), iar in urma discutiilor s-au desprins mai multe probleme (ex. inundatiile din satul Priboiu datorate lipsei santurilor de drenare si a unui proiect care sa rezolve aceasta problema care dateaza de foarte multi ani; situatia cainilor vagabonzi, etc.), pe care ulterior le-am adus la cunostinta consiliului local si primarului intr-o sedinta de consiliu.

   - La proiectul de hotarare privind marirea taxelor si impozitelor m-am opus, am adus argumente impotriva maririi insa consilierii PDL impreuna cu consilierul PNL au fost majoritari si au trecut proiectul in starea initiata de catre primar. Eu am votat IMPOTRIVA.

   - Am adus la cunostinta consiliului local si primarului faptul ca in satul Priboiu exista o conducta de apa sparta, iar apa se scurge pe carosabil si creaza sloiuri de gheata. Noi, vecinii zonei afectate am anuntat regia de ape in repetate randuri dar cum acestia nu vor sa remedieze am considerat ca o adresa oficiala din partea primarului i-ar pune in miscare. Cum dupa aproape o luna problema persista am facut o sesizare scrisa primarului, iar cand dupa o discutie aprinsa cu acesta problema a ramas tot nerezolvata am sunat la un post de televiziune. Acestia mi-au spus ca intai vor lua ei legatura cu regia de ape, iar daca acestia nu vor veni sa remedieze problema vor veni ei sa filmeze. Nu stiu pana la urma in urma caror demersuri s-a rezolvat problema, dar cert este ca la jumatate de ora dupa ce am sunat la televiziune, cei de la ape au venit si au remediat problema. Concluzia este ca se poate rezolva orice problema, chiar daca nu mereu pe caile normale!

Tot ceea ce va spun aici despre activitatea mea se regaseste in procesele verbale ale sedintelor de consiliu care pot fi vizualizate in meniul din dreapta: Procese Verbale C.L.

   Cu aceasta ultima problema am trecut deja in anul 2013, asa ca inchei aici cu speranta ca acest an va fi mai bun si ca eu voi avea mai mult succes in sustinerea intereselor tuturor cetatenilor comunei Branesti – Deja am initiat un proiect de hotarare prin care cer anularea hotararii de marire a taxelor si mentinerea lor la nivelul anului 2012, ramane sa vedem daca voi gasi intelegerea necesara la ceilalti consilieri.

Leave your comments

0
terms and condition.
 • Guest (ramona trandafir)

  Permalink

  MA INTRISTEZ CAND AUD SI VAD CA SATUL PRIBOIU INTOTDEAUNA TREBUIE SA FIE IGNORAT, CHIAR DACA TE AVEM PE TINE CONSILIER .
  TU NU POTI FACE PREA MULTE PENTRU CA NU TE LASA CEI INTERESATI SA RAMANA BANI PTR INTERESELE LOR PROPRII.
  DAR VEZI CA ,,TANTI FLOAREA,, SI ,,NEA -ION,, SE MULTUMESC CU GALEATA DE PLASTIC PE CARE I-O DA CADOU PRIMARUL INAINTE DE VOTARE, FIINDCA IN REST NICI IN SEAMA NU-I BAGA SI RESTUL NU MAI CONTEAZA,
  BINEINTELES CAND PLOUA SI SE FAC INUNDATII NU LE CONVINE DAR NICI NU MERG SA FACA O PLANGERE SCRISA UNDE TREBUIE.
  IN BRANESTI SANT DOUA FARMACII, IN PRIBOIU NICIUNA, TROTUARE NU SANT.
  AR MAI FI MULTE DE SPUS DAR PENTRU AZI MA OPRESC AICI CONCLUZIA: DOMINA HOTIA SI CORUPTIA IN TOATA ROMANIA DAR LA NOI IN COMUNA MAI DOMINA SI PROSTIA DE AIA SANTEM UNDE SANTEM

  Comment last edited on about 6 years ago by Catalin
  about 6 years ago
 • Tinand cont de faptul ca acum suntem 3 consilieri din Priboiu (Eu, Rusu Gheorghe si Vasile Niculae) si de asemenea ca de PDL s-a cam ales praful, eu tot sper sa ne unim eforturile si sa avem si noi un cuvant de spus in cadrul Consiliului Local... asa sunt eu, naiv si tot am sperante!

  about 6 years ago