Salvamont Dambovita, dedicat trup si suflet muntelui si celor ce-l iubesc!

Daca anul trecut, din pacate, spatiul Salvamont Dambovita a fost inaccesibil concurentilor Marathon 7500, din dispozitia „sefului„ din momentul respectiv care se pare ca nu intelegea rostul echipei pe care o conducea, anul acesta lucrurile s-au schimbat radical!

Dupa corectarea unei „greseli„ comise din considerente politice si anume readucerea la conducerea Salvamont Dambovita a D-lui Profesor Doru Deaconescu care a condus echipa Salvamont foarte mult timp dar fusese schimbat cu o persoana cu o viziune ciudata asupra rolului echipei, lucrurile s-au schimbat in bine atat pentru turisti cat si pentru reputatia institutiei.

Astfel, anul acesta Salvamont Dambovita a pus la dispozitie evenimentului spatiu sigur de campare, depozitare alimente si echipament, preparare hrana, toaleta, apa, etc.

IMG 4568

De asemenea a actionat cu echipe pe toata durata concursului si pe tot traseul pentru buna desfasurare a acestuia, avand mai multe interventii dintre care una foarte importanta, pe timp de noapte si intr-o zona greu accesibila, Vf. Omu. La cererea echipei aflate la Vf. Omu, a fost nevoie sa se deplaseze acolo a doua-a echipa impreuna cu medicul Salvamont Dambovita, Petru Acon si un utilaj special pentru a transporta o persoana (concurenta) aflata in stare foarte grava pana la o locatie de unde a fost preluata de catre ambulanta.

Video

Aici trebuie mentionat si faptul ca utilajul folosit este proprietatea unui membru voluntar al echipei Salvamont Dambovita, acesta fiind singurul utilaj de transport persoane capabil sa ajunga la Vf. Omu. Faptul ca un voluntar foloseste toate mijloacele, chiar personale arata dedicatia cu care acesti oameni ai muntelui actioaneaza atunci cand este necesar. Multumiri lui Gica Lupoiu de la Cabana silvica Horoabe!

 

 

salv3

salv4

In afara de implicarea totala in organizarea si buna desfasurare a evenimentului, Salvamont Dambovita a avut si trei echipe care au participat la concurs:

Salvamont Dambovita compusa din Marius Popescu si Geo Badea,

Aspirantii Salvamont Dambovita compusa din Ionut Turcu si Nicolae Popa,

Pestera compusa din Tibi Vilciu si Edi Vilciu

Marius si Geo

Nicu si Ionut

Tibi

Recunostinta organizatorilor pentru ajutorul acordat s-a concretizat in acordarea de diplome speciale atat unor membrii Salvamont care au participat activ pe toata durata evenimentului cat si echipei in intregul ei.

Video

Din pacate presa nu a fost interesata de un astfel de eveniment, singurii prezenti fiind cei de la MDI Targoviste care sunt intotdeauna alaturi de iubitorii de natura.

 

Anda

Mai multe imagini AICI

Urmatorul eveniment la care cu siguranta Salvamont Dambovita va fi prezent si la care sunteti invitati cu totii este Padina Fest, eveniment care va avea loc in zona Padina in perioana 31 Iulie - 4 August 2013.

 

Leave your comments

0
terms and condition.
  • No comments found