MEMBRII AI PARTIDULUI CONSERVATOR IN CONSILIUL LOCAL BRANESTI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că, începând cu data de 3.12.2012, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a autorizat la plată schema de plată naţională directă complementară* (PNDC) – Campania 2012.

Astfel, prin bugetul MADR pe anii 2012 şi 2013, în conformitate cu Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2012 a cuantumului plăţilor naţionale directe complementare, care se acordă în agricultură în sectorul vegetal, sumele totale necesare aplicării schemei de plăţi naţionale directe complementare sunt de 221.869,92 mii euro (1.006.912 mii lei) şi reprezintă contribuţie publică de la bugetul de stat.

„Anul acesta am respectat priorităţile fermierilor şi mai ales calendarul de măsuri pe care ne-am angajat că le luăm în această perioadă. Am făcut toate eforturile pentru a creşte plăţile către fermieri pentru a compensa, în măsura în care se poate, un an agricol greu. De aceea de la 1 noiembrie am început plăţile de minimis, ca o lună mai târziu să începem şi plăţile finale. În plus, am luat decizia de a plăti 50% din avans de la 16 octombrie, acum plătindu-se diferenţa. Îmi doresc ca efortul bugetar făcut în acest an să se reflecte în rezultatele producătorilor români şi ca aceştia să fie în măsură să reia ciclul producţiei. Astfel putem spera că anul 2013 va fi un an agricol mai bun”, a precizat Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

 

 

"PNDR vine in satul tau!"


"PNDR vine in satul tau!" este o caravana de informare privind fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii si satului romanesc.

 

PNDR

 

Statul va sprijini cu câte 50.000 de euro înfiintarea a 1.000 de ferme familiale

Ministerul Agriculturii va pune la dispozitia fermierilor, în acest an, 50 de milioane de euro, pentru înfiintarea a 1.000 de ferme familiale, a declarat ministrul de resort, Daniel Constantin. 

"Avem la dispozitie 50 de milioane de euro pe care vrem sa-i punem la bataie, astfel încât sa cream 1.000 de ferme cu finantare de 50.000 de euro", a spus ministrul.

El a adaugat ca astfel li seva da posibilitatea celor care lucreaza sau vor sa lucreze în mediul rural, dar care sunt la limita subzistentei, sa dezvolte o afacere în agricultura.

Statul va finanta proiecte din sectorul vegetal, horticol si zootehnic. În ceea ce priveste zootehnia, sprijinul este destinat celor care au 3-4 vaci si vor sa se extinda la 15-20 de animale.

Detalii AICI

Cum ne recuperăm elita formată în universitățile din afară?

Partidul Conservator lansează o dezbatere națională și un program vizând întoarcerea în țară a absolvenților români care au studiat peste hotare.

Având în vedere importanța utilizării excepționalei resurse de inteligență de care România beneficiază, dar și responsabilitatea față de tineri, Partidul Conservator lansează o dezbatere națională și un program vizând întoarcerea în țară a absolvenților români care au studiat peste hotare.

Asumpția că tinerii români pleacă la studii în străinătate și nu se mai întorc în România nu e pe deplin justificată. Pentru foarte mulți dintre aceștia, revenirea în țară e mai problematică decât adaptarea în noul mediu academic din străinătate, decât depășirea șocului cultural și a barierelor lingvistice. Astfel, deși formați în universitățile de elită din lume, acești tineri se confruntă cu o situație paradoxală: vor să se întoarcă în propria țară, însă se simt înstrăinați de ea, iar sentimentul de neapartenență e accentuat de obstacolele pe care revenirea le presupune.

Lipsa locurilor de muncă e rațiunea principală pentru care tinerii își amână revenirea în țară, o dovadă în acest sens e rata record a  șomajului în rândul tinerilor, România nefiind o excepție și pozitionându-se la nivelul mediei  europene. Dacă în ceea ce privește rata generală a şomajului, situația României este sensibil mai puțin gravă decât a mediei UE (7,5%  comparativ cu media de 11%), potrivit raportului Institutului Naţional de Statistică, în segmentul de vârsta 18-25, șomajul a atins nivelul de 23, 9%. Astfel, la  aproape 5 ani de la debutul crizei economice, discutăm, parafrazându-l pe Hemingway care se referea la victimele colaterale ale unor conflagrații, de o “generație pierdută” a crizei.

Sesizând  drept constantă istorică rolul pe care tinerii formați în universitățile de elită din  străinătate l-au avut în a iniția schimbări sistemice, Partidul Conservator își propune să vină în sprijinul acestora. Pe fondul preocupărilor intense la nivel european pentru crearea unor infrastructuri  ce au drept scop integrarea profesională a tinerilor, a programelor cu aceleași obiective instrumentate prin Fondul Social European şi Banca Europeană de Investiţii, devine fundamentală pregătirea tinerilor în general și a tinerilor cu studii în străinătate în particular pentru o viața activă pe piața muncii. Mai mult decât atât, e fundamentală pregătirea societății și a angajatorilor pentru a-i primi pe acești tineri și a le oferi șansa să își  convertească competențele dobândite în universitățile din Londra, Paris sau Tokyo, de pildă, în posibilități profesionale reale.

În următoarele luni Partidul Conservator va organiza două mese rotunde (13 august și 3 septembrie) dedicate problemelor de sistem cu care România se confruntă în recuperarea elitei sale formate peste hotare, încercând să implice în dezbateri atât tineri studenți și absolvenți cât și profesori, reprezentanți ai Ministerului Muncii sau Educației, parlamentari.

Obiectivul celor trei dezbateri va fi formularea unei strategii și a unor propuneri legislative menite să răspundă cu soluții eficiente problemelor identificate.

- See more at: http://www.partidulconservator.ro/2013/08/cum-ne-recuperam-elita-formata-in-universitatile-din-afara/#sthash.mTuOJQ0V.dpuf
 

 

 

Leave your comments

0
terms and condition.
  • No comments found